Na een bewogen weekend heeft het partijbestuur van sp.a Gent op woensdagavond 15 februari 2017 een aantal voorstellen van beslissing voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering. Die vond plaats in de balzaal van het Kunstencentrum Vooruit. Na een bespreking van de gebeurtenissen van de voorbije dagen en van de politieke situatie in Gent, werden de kandidaturen besproken van Sven Taeldeman als schepen en van Rudy Coddens als lijsttrekker.

Daniel Termont, burgemeester, en Karin Temmerman, voorzitter van sp.a Gent spraken de leden eerst toe. "We hebben de leden geïnformeerd over wat er de laatste dagen allemaal is gebeurd. De mediastorm over Publipart; het ontslag van Tom; de motivering van onze keuze om Sven en Rudy voor te stellen aan de Algemene Ledenvergadering. Verschillende leden namen het woord, sommigen triest maar allemaal strijdbaar. De leden waren unaniem: we gaan allemaal samen keihard werken voor de toekomst van Gent als progressieve en solidaire stad. Dat deed verdomd deugd."

Na die toelichting stemden de leden over de kandidaturen van Rudy en Sven. Beide werden vlot verkozen. Rudy Coddens kreeg 97% van de stemmen, Sven Taeldeman 95%.

Rudy Coddens dankte de leden voor het vertrouwen. “Vanavond hebben we er samen voor gekozen om met een open geest en vol vertrouwen verder te bouwen aan een sociale, progressieve en duurzame toekomst voor Gent. We reiken iedereen de hand om dat samen met ons te willen doen. Als lijsttrekker zal ik verder de progressieve krachten bundelen in Gent, met respect voor iedereen. Door te luisteren naar de mensen en hun bezorgdheden, willen we het programma verder vorm geven. De Gentenaars verdienen het beste, daarom zal ik met overtuiging en optimisme de uitdaging aangaan.”

Ook Sven Taeldeman is verheugd over de beslissing van de Algemene Ledenvergadering. “Ik grijp met beide handen de kans die ik krijg om het werk van Tom, het samen bouwen aan de stad van de toekomst die Gent moet en zal zijn, te mogen verderzetten.”