Het partijbestuur van sp.a Gent heeft vanavond Rudy Coddens gevraagd zich voor te stellen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 aan de leden van sp.a en aan kartelpartner Groen!

Karin Temmerman, voorzitter van sp.a Gent: ‘Het partijbestuur van sp.a Gent heeft Rudy Coddens gevraagd om kandidaat-lijsttrekker te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. We leggen die kandidatuur voor aan de partijraad op woensdagavond 15 februari en gaan het gesprek hieromtrent aan met Groen. Rudy heeft tonnen ervaring en kent zijn dossiers door en door. Maar bovenal: hij verbindt mensen. De Gentenaars kennen hem als sociaal, positief en altijd op zoek naar constructieve oplossingen. Dat heeft al schitterende resultaten opgeleverd binnen zijn beleidsdomeinen.”

Rudy Coddens: “Een eer om kandidaat-lijsttrekker te zijn”

Rudy Coddens (die op 14 februari 56 wordt) is vandaag OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding. Hij is ook voorzitter van het AZ Jan Palfijn en van de VVSG-afdeling OCMW’s.

“Het is een eer om kandidaat-lijsttrekker te mogen zijn. Ik ga er voluit voor, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. We hebben in 2012 samen met Groen een schitterend programma opgesteld en een klinkende overwinning behaald. Ik kijk er naar uit om met Groen in dialoog te gaan over onze verdere samenwerking. Ik ben enthousiast om samen te werken aan een programma waar Gent, en alle Gentenaars, nog beter van worden. We gaan dat uiteraard niet alleen doen, maar wel samen met Gentenaars en verenigingen die willen meewerken. Mijn slogan is niet voor niets: ‘éérst luisteren, dàt is gemeentepolitiek’. Daar zal ik meer dan ooit naar handelen om de toekomst van Gent als progressieve en solidaire stad te garanderen.

Ik wil ook mijn appreciatie uitdrukken voor Tom Balthazar. Wat er gebeurd is, is bijzonder jammer. Want wat er ook mag worden beweerd: Tom is een bijzonder verstandig en gewetensvol politicus. Hij was bovendien een heel fijne collega, en is en blijft een vriend.”