1. Hoe zou je jezelf omschrijven in een tweet van 140 tekens?  
  Een man met goesting om zich voor anderen in te zetten. Een #bruggenbouwer die zorgt dat mensen elkaar vinden en kunnen groeien. #negenduust
   
 2. Waar ga je van huilen, wat brengt je weer aan het lachen?
  Ik word verdrietig als mensen elkaar ‘den duvel’ aandoen. Maar ik kan evengoed een traan wegpinken bij een pakkende film.
  Dankbaar en gelukkig ben ik vooral met alle goede kleine dingen rondom mij. Ik geniet van een aangenaam gesprek, tevreden mensen, kinderen,  iemand onverwachts een helpende hand kunnen toesteken
   
 3. Welk onrecht wil je de wereld uit?
  Vandaag neemt de honger in de wereld nog steeds toe en sterven meer dan 5 miljoen kinderen elk jaar als gevolg van die ondervoeding. Ook in ons land groeit bijna één kind op vijf op in armoede. Onaanvaardbaar. Ik blijf dus verder inzetten op het uitbouwen van systemen die mensen beschermen bij tegenslagen.

 4. Wat vind je zo speciaal aan Gent?
  De gerenommeerde reisgids Lonely Planet noemde Gent al: ‘Europa’s best bewaarde geheim’. Terecht denk ik. Gent heeft enerzijds in de binnenstad fantastisch historisch erfgoed als troef. Anderzijds geniet ik als inwoner van Drongen nog elke dag van de idyllische Leie en de schilderachtige landschappen. Daarenboven zijn de Gentse Feesten een unicum in Europa.
  En niet te vergeten ik hou van de rebelsheid, de openheid en de solidariteit  van Gent en haar inwoners.

 5. Wie is je grote voorbeeld?
  Ik wil hier graag 2 mensen vernoemen. Onze oud-burgemeester Gilbert Temmerman heeft mij indertijd gestimuleerd om mijn eerste stappen te zetten in de politiek en ik ben hem daar nog altijd dankbaar voor. Anderzijds heeft ook Willy Seeuws (gewezen senator van de sp) een cruciale rol gespeeld in mijn politieke carrière. Ik nam de fakkel van hem over als Voorzitter van sp.a Gent-West en zijn manier van aan politiek doen gaf mij inspiratie.  Willy was een harde werker en principieel. Geen tafelspringer maar wel gezond ambitieus. Een zeer integer man.

 6. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een gerecht, welk eten krijgen we dan op tafel?
  Dan ga ik voor een authentiek, op grootmoeders wijze, Vlaamse klassieker nl. fricandon met bruine saus, aardappelen en krieken.

 7. Tot slot: every man/woman should have a motto – wat is het jouwe?
  Mijn motto is al jaar en dag: ‘Waar een wil is, is een weg’