Met het nodige respect voor de omgeving (jawel, de lawaainormen, het einduur) en respect en begrip van de omgeving voor de activiteiten die georganiseerd worden, zijn we in Herentals al een eind gekomen; op deze weg moeten we verder gaan.

Zo is er nu jaarlijks Noorderwijk Alive, hebben we Hertals Rock City gekend, is er gestart met een groter wordend Replay-festival. Allemaal activiteiten die gedragen en geschraagd worden door jongeren zelf, die geboren zijn in hun gedachten en dan verder uitgewerkt zijn, waarbij de stad (jeugddienst) in beperktere of grote mate faciliterend optreedt. En ook de band battles in  den 10R verdienen hier zeker een vermelding, ook hier muziek voor en door jongeren.

En last but not least: parkrock bestaat - gelukkig maar - ook nog steeds. De kleine, maar enthousiaste groep erachter, met als basis de jeugdraad,  is er ook dit jaar weerom in geslaagd een muzikale - en nu ook zelfs sportieve (cfr skateramp) - uitlaatklep te geven aan de schoolgaande jeugd. Het is nu een al een jarenlange traditie, die wat mij betreft ook in de toekomst in ere moet gehouden worden. De financiële toelage van de stad is hier zeer, maar dan ook zeer goed besteed. Deze stadseuro's renderen, zeker weten.

En ja, jeugdcultuur houdt zeker ook fuiven in. Ik weet het maar al te goed. We moeten dan ook verder en actief op zoek naar een geschikte locatie voor een ' gemeentelijke fuifzaal'. Ook deze zoektocht zullen we niet loslaten!  't Hof kan hier zeker een broer of zuster gebruiken.