Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht wordt het tijd om de balans van 6 jaar Samen Anders op te maken.

We zijn fier op de uitbouw van het Waverwoud. Door gerichte aankopen en het opzetten van een samenwerking met alle actoren zijn we erin geslaagd om een groene long in onze gemeente te creëren voor wandelaars, hondenliefhebbers, ruiters, joggers, natuurliefhebbers. 

Het Sint-Michielspark werd grondig aangepakt inclusief de restauratie van het kasteel. Het Pasbrugbos werd omgevormd tot een speelbos waar ook mountainbikers terecht kunnen. Verder zijn we nauw betrokken bij de ontwikkelingen van het Militair Domein waar jeugdbewegingen zich ten volle zullen kunnen uitleven.
Tenslotte werd de oude atletiekpiste aan de Valkstraat ingericht als buurtpark waar ook de scoutslokalen van Parsival worden opgetrokken. Het natuurgebied Goorbosbeekvallei werd voor het grote publiek toegankelijk gemaakt en open gesteld. 

Op verschillende plaatsen hebben wij 6 bijenhotels geplaatst en werd er bij de aanleg van bermen en plantsoenen meer aandacht besteed aan bloemenweiden. Sint-Katelijne-Waver was één van de eerste gemeenten waar de roze zak voor plastiek werd opgehaald.

Wij zijn ervan overtuigd dat de lokale overheid ook een belangrijke rol te spelen heeft in de problematiek van de klimaatverandering. Ook hier hebben we als gemeente in geïnvesteerd. In onze gemeentescholen werden er energiezuinige maatregelen genomen: isoleren van de daken, vervangen van de containerklassen, aanpassen van verwarmingstoestellen en aanpak van verlichting. Niet alleen het milieu vaart hier bij maar meer dan duizend leerlingen krijgen les in moderne en gezonde klassen.
Een andere belangrijke klimaatmaatregel is de invoering van LED-verlichting. De eerste fase van het vervangen van de lampen naar LED is ingezet waardoor we over een aantal jaren een moderne, weinig verbruikende openbare verlichting zullen hebben. Er werden laadpalen voor elektrische voertuigen geïnstalleerd en we bieden aan onze burgers thermografische scans aan die hen in staat stellen energieverliezen aan hun woning weg te werken. 

Op sociaal gebied zullen onze 96 senioren die verblijven in ons woon- en zorgcentrum, hun intrek kunnen nemen in het nieuwe centrum dat voldoet aan alle nieuwe standaarden en comfort. De nieuwe manier van werken en inspraak geven aan senioren heeft tastbare vruchten afgeleverd. Zo zijn er tientallen nieuwe rustbanken geplaatst, werden nieuwe voetpaden aangelegd die rolstoelvriendelijk zijn, telt onze gemeente tientallen plaspunten, werden mooie seniorenreizen en -namiddagen georganiseerd en was er ruimte om te praten over aangepast wonen. Ook de mensen met een beperking zijn niet vergeten. De begeleidingspremies zijn behouden, nieuwe initiatieven zoals Wijzersterk werden ondersteund, zowel het hellend vlak aan het huis voor de verenigingen als aan de zaal Graaf d’Elyssem werden aangelegd. Daarnaast werden beschutte werkplaatsen ingeschakeld in het onderhoud van plantsoenen en het verzamelen van zwerfvuil. 

Deze greep uit de meer dan honderd realisaties toont aan dat Samen Anders als motor van de vernieuwing heeft gewerkt.