Bij opruimacties aan de kust wordt tot 50 kilogram plasticafval per kilometer strand opgehaald. Kleine deeltjes plastic, die vanzelfsprekend ook in de zee aanwezig zijn, komen via de vis die we eten ook in de menselijke voedselketen terecht. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook nog eens erg ongezond voor ons en onze kinderen.

“Samen kunnen we onze zeeën en onze standen properder en gezonder maken”, zegt Steve Vandenberghe. Als burgemeester van Bredene zette hij al diverse succesvolle acties op touw om de vervuiling in zee en op het strand terug te dringen. Nu heeft hij ook de andere partijen in het Vlaams parlement overtuigd om een voorstel goed te keuren waarmee de Vlaamse regering aan de slag moet om het zwerfvuil in zee aan te pakken.

“Het wordt hoog tijd dat wij, politici, onze verantwoordelijkheid opnemen om dat probleem aan te pakken en onze kinderen een mooiere en gezondere kust na te laten”, besluit Steve Vandenberghe.

Ons plan lees je hier: https://pers.s-p-a.be/steve-vandenberghe-schaart-meerderheid-achter-plan-tegen-vervuiling-noordzee