sp.a start samen met de socialistische beweging in heel Vlaanderen met samenaankopen. Samen Sterker zal voortaan in elke provincie groepsaankopen organiseren. “Of het nu om gas en elektriciteit of om autoverzekeringen gaat, gezinnen die samen aankopen halen de prijzen drastisch naar beneden”, zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback. “We willen nu overal in Vlaanderen mensen verenigen en prijzen drukken.

Samen Sterker Antwerpen is een nieuwe coöperatieve van de socialistische beweging die volop inzet op samenaankopen. Want of het nu gaat om groene stroom, elektrische fietsen of condensatieketels, een samenaankoop haalt de prijs drastisch naar beneden.

Sp.a Herentals was in deze al zeer actief; denk maar aan de provinciale groepsaankopen groene stroom en gas. Wij zijn hier meer dan 3 jaar geleden mee begonnen, en met succes. Bijna 1000 Herentalse gezinnen genieten hierdoor van een verlaagde energiefactuur.

 De samenaankopen voor gas en groene stroom zijn in de provincie Antwerpen het bekendst, maar dankzij Samen Sterker kan iedereen weldra meestappen in heel wat andere groepsaankopen. Door de krachten te bundelen, dwingen de consumenten de beste prijs af.

sp.a breidt de samenaankopen nu, samen met de socialistische beweging, uit naar heel Vlaanderen. Samen Sterker organiseert nu al succesvolle groepsaankopen in West- en Oost-Vlaanderen. De coöperatieve krijgt nu ook een Antwerpse poot. Op de portaalsite http://www.samensterker.be/antwerpen/ kan elke Herentalsenaar (elke inwoner van de provincie Antwerpen) ontdekken voor welke samenaankopen hij/zij zich kan inschrijven. Niet alleen de prijs is doorslaggevend, ook duurzaamheid speelt een grote rol in de keuze van een leverancier. We willen immers in de eerste plaats duurzame goederen goedkoper kunnen aanbieden.

Deze voormiddag heeft onze sp.a-afdeling nagenoeg 1000 flyers bedeeld op het zondagsmarktje om de uitgebreide samenaankopen bekend te maken en te promoten, met zeer, zeer veel positieve reacties tot gevolg. Het laat zich nu al uitschijnen dat deze uitgebreide (provinciale) samenaankoopcentrale een mooie toekomst te wachten staat.

Meer info:

www.samensterker.be/antwerpen/

Contact: sp.a afdeling Herentals, Jan Bertels (0478261454), website sp.a afdeling Herentals