Met de opening van dit contactpunt wil Samen Sterker en zijn partners sp.a, ABVV, Bond Moyson en coop-apotheek de toegankelijkheid en bereikbaarheid vergroten voor huidige en toekomstige klanten.

De inrichting van de voormalige coop-apotheek gebeurde in samenwerking met Recourcelab vzw, een sociaal tewerkstellingsproject dat op een ecologische en duurzame manier werkt. De aankleding gebeurde met recyclage materiaal.

Freya Van den Bossche voorzitter van Samen Sterker "In onze nieuwe winkel staat de klant centraal. Hij kan er terecht met vragen en advies over onze groepsaankopen. Op regelmatige basis zullen er tentoonstellingen plaatsvinden die een link hebben met de coöperatie. Op termijn zullen ook stadswandelingen hun vertrekpunt hebben in onze winkel.”

Momenteel telt de coöperatieve 11.000 klanten die aan één of meerdere van de samenaankopen deelnemen. Het aanbod bestaat uit een uiteenlopend geheel van energiebesparende maatregelen (dakisolatie, hoogrendementsglas, condensatieketel en spouwmuurisloatie), gas en groene stroom, stookolie, fietsen, rookmelders en LED-lampen. Er komen steeds nieuwe acties bij.

“Door in groep te kopen drukken we de prijs en kunnen onze klanten een aardig centje uitsparen wat hun koopkracht ten goede komt. Op die manier helpt Samen Sterker niet alleen prijzen te verlagen, maar gaan we ook armoede tegen.”