Op 14 oktober trekt sp.a onder het motto Samen voor Diest naar de kiezer. Met veel vertrouwen en  gezonde ambitie. Marc Florquin (58), momenteel aan de slag is als provinciaal gedeputeerde, doet dan een gooi naar het burgemeesterschap. Hij wil, samen met de andere kandidaten én de Diestenaars, de handen uit de mouwen steken voor een warm Diest. Samen voor een aangename, bruisende, sociale, duurzame en veilige stad.

‘Sinds jaren krijg ik de vraag om mij kandidaat te stellen als burgemeester’, vertelt Marc . ‘En ik moet eerlijk toegeven: het kriebelt ook bij mij al wel even. Eind 2018 wil ik er dan ook absoluut voor gaan. Vol enthousiasme en met frisse ideeën. Misschien wel de grootste uitdaging in mijn politieke carrière’.

Marc Florquin is sinds 2014 gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant, onder andere voor economie. ‘Een boeiende job, maar hierdoor ben ik de laatste tijd wat minder zichtbaar in Diest’, vervolgt Marc. ‘Spijtig, want mijn hart klopt nog steeds het hardst voor de Oranjestad. Je weet het: eens van Diest, altijd van Diest’.

In het verleden heeft Marc zich als schepen van cultuur, toerisme en feestelijkheden ruimschoots bewezen. Zo stond hij mee aan de wieg van evenementenhal ‘Den Amer’, het stadsmuseum ‘De Hofstadt’, Toerisme Diest en de Diestse zomeranimatie. 

‘Maar vanaf 2019 wil ik met Diest nog een stapje verder gaan’, besluit Marc. ‘We wonen immers in een prachtige stad met fantastische inwoners en tal van mogelijkheden. Die moeten we durven grijpen. En daarbij willen we iedereen betrekken. Want alleen op die manier kunnen we Diest nog mooier en aangenamer maken. 

Samen voor een betere toekomst, samen voor Diest!’