De stad Leuven organiseert samen met IGO en de Vlaams Energielening een samenaankoop voor muurisolatie. Voor de stad is het een uitgelezen manier om een nieuwe stap te zetten naar een klimaatneutrale toekomst, voor inwoners biedt de samenaankoop de kans te besparen op verwarmingskosten.

“Leuvense gebouwen zorgen voor 60 procent van onze uitstoot”, weet schepen van leefmilieu Mohamed Ridouani. “Om onze ambitie ‘Leuven Klimaatneutraal 2030’ waar te maken, moet die uitstoot naar omlaag. Dat kan met betere isolatie van buitenmuren, wat we willen faciliteren met deze samenaankoop, door zoveel mogelijk drempels weg te halen. Zo willen we mensen ontzorgen.”

Referenties

In een goed geïsoleerde woning kan bijna de helft bespaard worden op verwarmingskosten. Muurisolatie is daarbij een belangrijk middel om energie te besparen, aangezien meer dan een kwart van de warmte verloren gaat via de buitenmuren. Bovendien zorgt de isolatie er voor dat de woning in de zomer te sterk opwarmt. De organisatoren selecteerden voor de samenaankoop zes aannemers die geselecteerd werden op basis van hun prijs-kwaliteitverhouding, maar eveneens op basis van referenties, verkoopsvoorwaarden en attesten. Deelnemers aan de samenaankoop hoeven daardoor niet zelf op zoek naar technische informatie.

Info: www.samenwarmer.be

JVB (foto Krl)

© 2015 Roularta (De Streekkrant)