Bij de lijstjes van voorspellingen over 2017 staat de prijsstijging van gas en elektriciteit in de top tien. Met rechtse regeringen voor wie herverdeling of het ontzien van de zwakkeren geen deel uitmaken van hun plannen, hoeft dit niet te verbazen.

Reeds enkele jaren helpt sp.a nationaal - en ook de sp.a afdeling in Oud-Heverlee - mee om hier iets aan te doen. Sinds 2010 zijn er in Vlaams-Brabant reeds ruim 50.000 gezinnen in het systeem van samen aankopen mee gestapt, wat hen gemiddeld een jaarlijkse besparing op de energierekening opleverde van 150 euro.

Dit alles wordt gecoördineerd door SamenSterker, je kunt hier alles over lezen op http://www.samensterker.be/vlaams-brabant/over-ons.

In onze gemeente is sp.a bestuurslid José Zwarts de contactpersoon, de ‘buurtmaker’ voor dit initiatief. Je kunt José contacteren via

jose.zwarts@gmail.com, Leuvensestraat, 37 te Sint-Joris-Weert, telefoon 016/47 29 21.

Als je de website bezoekt zul je merken dat  intussen de dienstverlening veel breder is dan samen aankoop van gas en elektriciteit. Het gamma werd uitgebreid tot alles wat met energiebesparing te maken heeft, zoals isolatiemateriaal, waterverzachters en condensketels.

In de eerste helft van 2017 zal sp.a Oud-Heverlee meewerken aan de promotie van al deze ideeën. Je zult ons tegenkomen op de Weertse feesten en op de Zomerfeesten in Oud-Heverlee. Wil je nu al aan de slag, aarzel niet om contact op te nemen met onze buurtmaker José Zwarts. Of je kunt al onmiddellijk intekenen op een actie door te surfen naar de website van SamenSterker en daar “Groepsacties” aan te klikken. Doen!