Gemeenteraadslid Sandra Wintein (sp.a) is er in geslaagd om een internationaal congres aan te trekken. Dankzij haar inspanningen komen er in september 2017 maar liefst vijfhonderd mensen een weekje naar ons prachtige Brugge!

"Ik kwam op het idee via mijn mandaat in de raad van bestuur van Meeting in Brugge, de vzw die zich inzet voor congrestoerisme in onze stad", zegt Sandra Wintein, gemeenteraadslid voor sp.a. "Ik ben een jaar bezig geweest met het overtuigen van The International Egg Commission, de associatie van de industrie waarvan mijn man lid is. Ik heb daar aan de touwtjes getrokken bij de mensen die de congressen organiseren, een tweedaagse in het voorjaar en een vijfdaagse in het najaar." aldus raadslid Wintein.

Dit congres is een zegen      voor de lokale economie!  zegt Sandra Wintein.

"Samen met Meeting in Brugge hebben we hen uitgenodigd in Brugge en de onderhandelingen opgestart. Mét resultaat! Ik heb hen kunnen strikken voor een congres in Brugge in september 2017. Dit komt neer op een vijfhonderdtal mensen, elk voor minstens vijf overnachtingen. Dit congres is een zegen voor de lokale economie!" vertelt Sandra apetrots.

"Ik ben nu mee geweest naar het voorjaarscongres in Monaco en heb daar Brugge voorgesteld als host voor september. Ik had vierhonderd chocolaatjes, geschonken door Dominique Persoone, en driehonderd reisgidsen mee om uit te delen. Gaststad Brugge werd zeer enthousiast onthaald! Congrestoerisme is een groeimarkt voor Brugge waarop we in de toekomst zeker verder moeten inzetten. Ik ben dan ook zeer blij en trots dat ik op deze manier mijn steentje heb kunnen bijdragen" besluit Sandra.

Congrestoerisme is een groeimarkt voor Brugge waarop we in de toekomst zeker verder moeten inzetten. Ik ben dan ook zeer blij dat ik op deze manier mijn steentje heb kunnen bijdragen" - Sandra Wintein


Contact: Sandra Wintein, gemeenteraadslid - sandra.wintein@telenet.be - 0498/482 716