De voorbije weken was het dubbel feest bij SC Aarschot. Eind april vierde de club haar 10-jarig bestaan en begin mei pakte SC Aarschot de kampioenentitel in 2de provinciale A. Vanaf volgend seizoen speelt de club dus in 1ste provinciale.

De voorbije jaren greep SC Aarschot telkens nipt naast de titel. Dit zorgde steeds voor grote teleurstelling bij de spelers, het bestuur en de supporters, want de club speelde het ene prachtige seizoen na het andere.

142 doelpunten op één seizoen

In het seizoen 2016-2017 brak SC Aarschot alle records in de provinciale reeksen. Op 32 wedstrijden speelde de club slechts twee keer gelijk. Ze verloor slechts één keer en haalde in totaal 89 van de 96 te verdienen punten. De spelers maakten samen maar liefst 142 doelpunten. Dat zijn er meer dan vier per wedstrijd, het hoogste aantal in België. 58 doelpunten staan op het palmares van topschutter Kevin Vandenbergh, een onwaarschijnlijk hoog aantal.

Dat SC Aarschot een verdiende kampioen is zal niemand ontkennen. Op dinsdag 16 mei zet de stad Aarschot de club in de bloementjes tijdens de kampioenenviering. Proficiat SC Aarschot!

Geert SCHELLENS

Schepen van Sport 016 55 03 50 (stadhuis) - 0477 47 15 20 geert.schellens@aarschot.be - geert.schellens@telenet.be