Farid Bennasser (sp.a) heeft er tijdens de jongste gemeenteraad voor gepleit om het verbod op zwemshorts in Mechelen af te schaffen.

Het verbod wordt volgens Bennasser door jongeren en Mechelaars uit de allochtone gemeenschap in de stad ervaren als een pestmaatregel. Zij zwemmen liever in short dan in een aansluitende zwembroek. “Voor de meest commerciële zwembaden en alle zwembaden in de omgeving geeft een zwemshort blijkbaar geen problemen op het vlak van hygiëne.

Aan het onthaal staat een zwemslip-automaat. Maar al te vaak zie je mensen met een zwemshort aan het onthaal om een zwemslip uit een automaat te kopen, omdat ze werden teruggestuurd in het zwembad zelf. Ook kleine kinderen worden het zwembad uitgestuurd wanneer ze een wat langer zwembroekje dragen.

Farid Bennasser stelt daarom een alternatief voor. “Zoals zwemmers te verplichten om voorafgaandelijk te douchen. Daarmee wordt de hygiëne evenzeer gewaarborgd. Het lijkt mij een efficiëntere en minder discriminerende maatregel”, besluit hij.

Foto: GVA