Bij de bespreking van een nieuw reglement inzake erkenning en subsidiëring van Gentse LGBT +verenigingen (lesbian, gay, bisexual and transgender) deed sp.a fractievoorzitter Anne Schiettekatte volgende warme tussenkomst, richting schepen Resul Tapmaz:

“Ongeveer een jaar geleden hebben we hier het regenboogactieplan 2017-2018 met 26 concrete acties inzake holibi- en transgenderbeleid van de stad goedgekeurd. Met het vandaag voorliggende reglement wordt nu ook erkenning en beperkte subsidiëring (jaarlijks 300 of 500 euro) van de circa 15  LGBT + verenigingen mogelijk. De Stad wil daarmee haar waardering tonen voor de inzet van Gentse holebi’s en transgenders, de werking van LGBT+-organisaties en het middenveld verder versterken.

"De Stad Gent is steeds een voortrekker geweest op gebied van gelijke kansen en profileerde zich de voorbije jaren met een performant en innovatief regenboog- en antidiscriminatiebeleid.Niet alleen in eigen land maar ook in Europa leverde dat de Stad Gent veel goede reacties op."

In oktober 2017 werd schepen Tapmaz verkozen tot ondervoorzitter van de Europese stedencoalitie tegen racisme en discriminatie ECCAR. Begin 2018 werd de Stad Gent door de Vlaamse holebikoepel çavaria genomineerd voor de çavaria campaign award. Dit voor de verdienste van de Stad inzake de transgender behoeftenanalyse bij Gentse transgenders. De stad greep nipt naast deze erkenning.

Proficiat schepen Tapmaz met uw vooruitstrevend en baanbrekend gelijke kansenbeleid”.