In de vooravond mocht Heusden Sint Jan kermis plechtig geopend worden. Vooreerst was er de de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden die vanaf het Gezellenhuis door de straat trok en alle aandacht trok van de mensen in de straat. Achter de Harmonie mochten dan de Dorpsraad en Schepencollege volgen zo naar de St. Willibrorduskerk toe. Daar toegekomen werd de klok met 3 slagen geluid door de schepen van feestelijkheden Engin Ozdemir. Ook de foorvoorzitter Eugene Vanlingen en voorzitter Harmonie waren van de partij met het klok geluid

Hier is de toespraak die Schepen van Feestelijkheden Engin Ozdemir bracht
De traditie wil dat er op de dag van patroonheilige St Jan of de zondag erna in Heusden Centrum kermis wordt gevierd. Nu wil het lukken dat we dit jaar de kermis kunnen openen op de dag van de patroonheilige Sint Jan. Op de dag van Sint Johannes (24 juni) werden (en worden) op veel plaatsen Sint Jans vuren ontstoken om de zonnewende (eigenlijk rond 21 juni) te vieren.

Hier vieren we ook, we vieren kermis! Proficiat aan de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden. Jullie hebben zonet met opgewekte muziek het geheel op prachtige wijze in gang gebracht met jullie wandelconcert. Daarnaast ook nog een hartelijke dank u wel aan de Handelaars Heusden-Dorp en de Dorpsraad van Heusden. Zij ondersteunen en organiseren ondertussen al enkele jaren de officiële opening van de kermis, en een prachtige modeshow. Op de caféterrassen wordt er tijdens dit kermisweekend voor sfeervolle muziek en optredens gezorgd.

 Ook de foorkramers, wil ik uiteraard hartelijk welkom heten! Bedankt voor jullie trouwe komst naar Heusden. De kinderen zullen er van genieten! En dan morgen als kerst op de kaart, organiseert Wielerclub 'Berg op Eversel' de wielerwedstrijd Bèr Sjap Classic. De wedstrijd start morgen om 16 uur. Het is dus een heel gevuld programma hier in Heusden. Ik wens iedereen een zeer geslaagd kermisweekend toe en verklaar hierbij de kermis officieel geopend!