Bieke Baeten (35 jaar) wordt weldra aangesteld als nieuwe schepen van jeugd, kinderopvang, internationale samenwerking en ICT in Herentals. Ze vervangt Jan Bertels die het ambt van burgemeester op zich neemt na het ontslag van huidig burgemeester Jan Peeters. 

Sinds het ontslag van burgemeester Jan Peeters en de aanstelling van zijn opvolger Jan Bertels, rees de vraag wie het schepenambt van de laatstgenoemde zou overnemen. Recent werd deze vraag, in onderlinge overeenstemming binnen de partij sp.a, beantwoord met de naam Bieke Baeten.

In 2012 kwam Bieke voor de eerste keer op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor de partij sp.a. Daardoor is ze sindsdien actief als gemeenteraadslid.

De kersverse mama is een geboren en getogen Herentalse en volgt haar stad op de voet. Ze is enorm begaan met de Herentalse jeugd. Zo was ze zelf jarenlang actief in de jeugdbeweging, is ze geen onbekende in het verenigingsleven en werkt ze als leerkracht, in een multiculturele school in het beroepsonderwijs, al meer dan 15 jaar dag in dag uit met jongeren.

Bieke zal haar job als leerkracht in het middelbaar onderwijs te Hoboken tijdelijk on hold zetten om zich volledig te concentreren op haar nieuwe functie. Ze kijkt er enorm naar uit en hoopt een meerwaarde te kunnen betekenen voor haar stad. Haar doel is om een positief, sociaal en toegankelijk beleid te voeren met oog voor iedereen.