Met de nieuwe busregeling zullen scholieren en andere busgebruikers ofwel te voet moeten gaan ofwel veel geduld moeten hebben. Sp.a-Kamerlid zal daarom in een gesprek met de LIJN aandringen op een herziening van het aanbod. Als sp.a na de verkiezingen in de meerderheid zit, is ze bereid om samen met de Lijn het aanbod te verbeteren, ook al kost dit geld aan de gemeente.

Met de nieuwe dienstregeling kunnen de mensen van Booischot, Pijpelheide, Heist-Goor en delen van Heist-op-den-Berg enkel ’s morgens in het centrum geraken. ’s Avonds zijn er dan enkele bussen die hen terug naar huis kunnen voeren. In de dag is er geen enkele bus. 

Sp.a-Kamerlid David Geerts: “Volgende week maandag moeten een groot aantal  scholieren van Pijpelheide en omstreken al met de fiets naar school. Want vaak is de eerste schooldag geen volledige dag. Deze jongeren gaan maandag niet thuis geraken met de bus, want er is geen bus.”

Maar ook de Itegemse gebruikers van de Lijn 510, mensen die vanuit Mechelen komen, zullen nu vanaf 21 uur te voet mogen gaan van het station van Heist-op-den-Berg. Dit kan wel een gezonde wandeling zijn, maar het is zeker geen dienstverlening.

Mensen die beroep willen doen op de belbus worden de laatste tijd ook moedeloos. Wegens een personeelsgebrek kan de centrale van de belbus ten eerste niet alle telefoons beantwoorden, bovendien zijn er veel te weinig belbussen beschikbaar voor Heist-op-den-Berg.

“Ik ga midden september praten met de verantwoordelijken van de Lijn en hoop een oplossing uit te werken. Ik ben mij er terdege van bewust dat ook de gemeente geld op tafel zal moeten leggen, maar als sp.a zijn we hiertoe bereid,” aldus David Geerts