Om de wereldwaterdag in de picture te zetten, stapten de Laakdalse schoolkinderen van de eerste graad basisonderwijs solidair mee met de waterdragers in het Zuiden! “Tijdens hun symbolische 'Walk for Water' werd er aandacht gegeven aan proper drinkwater en stilgestaan bij het feit dat heel wat kinderen niet zomaar een glas water kunnen drinken. De actie deed de kinderen stilstaan bij de verschillende aspecten van de waterproblematiek”, verduidelijkt schepen van milieu en ontwikkelingssamenwerking Benny Smets.

De schoolkinderen hadden vooraf een drinkbus van de gemeente gekregen die zij gevuld met kraantjeswater moesten meebrengen. Er werd ook gevraagd om zich te verkleden als waterdruppels met snorkels, duikbril, enz. De kinderen wandelden ongeveer 1,250 km naar zaal Dennenoord waar het water verzameld werd in een groot vat. Het water werd nadien herbruikt door de gemeentelijke groendienst. “De kinderen werden op hun eigen waterverbruik gewezen en werden geleerd om spaarzaam met water om te gaan!”, aldus Benny.

Per klas maakten de leerlingen nadien een poster waarop ze zelf tekenden/schreven wat zij kunnen doen om minder water te verbruiken. Tenslotte werden zij nog getrakteerd op de toneelvoorstelling ‘Het geheim van de vuurtoren’ van de toneelgroep ‘Kip van Troje’.