Kristien Nys volgt daarmee Thomas Goyvaerts op. Kristien is de zesde stadsdichter op rij. Tien personen dienden een volledig dossier in, waaruit een deskundige jury Kristien aanstelde voor een periode van twee jaar. Zij gaat het engagement aan om ieder jaar 4 gedichten en/of verhalen te schrijven.

In het bijzijn van schepen van cultuur Jos Uyttebroek, voorzitter van de cultuurraad Herman Degelin en haar voorgangers trad Kristien voor het eerst in de spotlights met haar gedicht over Diest en deelde ze haar toekomstvisie over poëzie met het aanwezige publiek. Net zoals Thomas, wil Kristien ook haar eigen accenten leggen en heeft ze hiervoor al veelbelovende ideeën!

"Wij zijn heel blij Kristien te verwelkomen als nieuwe stadsdichter in Diest. Kristien noemt zichzelf geen echte dichter, maar niets is minder waar", zegt Jos Uyttebroek, schepen van cultuur. "De manier waarop zij met haar woorden speelt, heeft ons geraakt.  Heel creatief, ludiek en vooral origineel.  Het gedicht ging over Diest en enkel een Diestenaar kon de humor ervan in zien. Wij kijken uit naar meer!"

Bron: stad Diest 

Foto: Bollen, Het Laatste Nieuws