De zitbank in de Plankendaalstraat kwam er op vraag van de senioren en de vele andere Muizenaars die bij mooi weer graag een wandeling langs de vaart maken. De vorige zitbanken werden bij de werkzaamheden aan het jaagpad weggenomen en tot groot ongenoegen van de wandelaars niet vervangen.

"We vinden het dan ook een prima initiatief dat er opnieuw een zitbank is geplaatst", klinkt het unaniem bij de bewoners van zorgcentrum Avondrust. "We hopen alleen dat er nog een aantal banken bijkomt. De nieuwe zitbank ligt op meer dan één kilometer van het zorgcentrum. Een hele afstand voor de senioren die niet meer zo goed te been zijn. Via de Plankendaalstraat wandelen we nooit naar de vaart omdat de helling veel te steil is. Zelfs fietsers raken er met moeite boven. Een tweede zitbank aan de Lotelingstraat zou ideaal zijn. Even uitblazen daar en dan weer verder."

Benidorm Bastards

De zitbank werd door de dames van het zorgcentrum aan de Rateaulaan voor het eerst uitgetest en onder goedkeurend oog van hun begeleidsters stevig genoeg bevonden. "Vooral tijdens de zomermaanden kunnen we hier even uitrusten en ons hart ophalen aan de mooie omgeving. De kans dat het bankje, momenteel het enige hier in de buurt, bezet is op het moment dat we hier toekomen is reëel. Maar geen nood, we jagen die mensen Benidorm Bastards-gewijs (programma op 2BE waar senioren grappen uithalen met nietsvermoedende mensen, red.) wel weg", klinkt het lachend.

Schepen voor Senioren en Personen met een Handicap Rita Janssens (sp.a) is tevreden met de zitbank. "Ik ben blij dat we aan de noden van de senioren tegemoetkomen", zegt Janssens. "Natuurlijk is dit nieuwe zitmeubel niet alleen voor hen bedoeld. Het jaagpad is een drukbezochte route door wandelaars en mensen die op weg zijn naar dierenpark Planckendael. Zij hebben vanaf vandaag de gelegenheid om hier een pauze in te lassen."