De gemeentelijke seniorencommissie van Lanaken kan terugblikken op een fantastische seniorennamiddag met een optreden van de bekende accordeonist Matthias Lens en onze top DJ’s Toin & Johnn.


De opzet van de seniorencommissie om de combinatie van info over het nieuwe dienstencentrum en tegelijk hier een ontspannigsnamiddag aan te koppelen was zeker geslaagd.

Na het optreden van Mathias Lenz was het voor de dansers een feest op de golden oldies muziek van Toine & Johny.

OCMW-voorzitter Michel Stevens kijkt dan ook weer tevreden terug naar een geslaagde middag voor onze senioren.In zijn welkomstwoord dankte Michel Stevens uitdrukkelijk alle leden van de seniorencommissie die hebben meegewerkt aan het welslagen en het helpen uitwerken van dit programma.

Hij refereerde ook dat er bijna een kwart van onze bevolking 60-plussers zijn.

Het huidig beleid investeert 2.000.000euro in het dienstencentrum dat haar deuren zal openen in september van dit jaar om deze doelgroep niet in de koude te laten staan.


Zo werden er vorige week nog de jaarlijkse subsidies goedgekeurd op het schepencollege die bestemd zijn voor alle seniorenverenigingen die aangesloten zijn bij de seniorencommissie wat hun werking zeker ten goede komt.

Eind vorig jaar organiseerden onze seniorencommissie reeds een dansnamiddag in het cultuurcafé, dit was zo'n succes dat de senioren vroegen naar meer en schepen Stevens kwam zijn belofte na!
Als voorzitten van het OCMW, schepen van het senioren en gehandicaptenbeleid wil Michel Stevens zich blijven inzetten in het belangen van alle senioren van Lanaken.

Indien u vragen i.v.m. het dienstencentrum, dan kan u steeds terecht bij onze nieuwe centrumleider
Dhr. Dirk Welkenhuyzen
089 760 061