Om tijdens de eindejaars- en nieuwjaarsperiode te kunnen genieten van mooiere en sfeervolle feestverlichting plaatste Infrax de voorbije weken op vraag van de gemeente in verschillende hoofdstraten stopcontacten op de palen van de straatverlichting.

Intussen is men de voorbije dagen  ook druk in de weer om tijdig in de verschillende wijken de feestverlichting aan te brengen.  Daarbij wordt vanzelfsprekend energiezuinige LED-verlichting gebruikt.

Ook zal er op het Heuvelplein andermaal een mooie kerstboom geplaatst worden.

Noteer eveneens alvast ook 8 januari in uw agenda. Dan vindt op het Heuvelplein de jaarlijkse nieuwjaardrink van de gemeente plaats.

Wil je met je vereniging een extra centje bijverdienen, stel dan vóór 25 november je kandidatuur (vrijetijd@essen.be) om een drank- of eetstandje op te stellen en uit te baten tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Gratis feestbussen tijdens ouderjaarsnacht

En, ook dit jaar zorgt de gemeentelijke jeugddienst in samenwerking met De Lijn ervoor dat je met oudejaarsnacht veilig naar je bestemming en weer thuis geraakt.

Acht tramlijnen en twintig buslijnen blijven de hele nacht van oud naar nieuw rijden. Sommige volgen bestaande trajecten, maar er zijn ook feestbussen en –trams die speciaal voor de gelegenheid via andere reiswegen rijden.

Feestbus 11 pendelt tussen feestlocaties in Essen en Kalmthout.

Meer informatie over de dienstregelingen en reiswegen vind je via www.delijn.be/oudejaar.

Dankzij de financiële tussenkomst van de gemeente Essen kan je vanaf maandag 12 december 2016 voor het gebruik van de feestbussen en -trams een gratis feestbiljet krijgen bij het VVV-kantoor, de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis, de Spar in Wildert en de bib. Je kan maximaal tien tickets halen.