Het Gentse tech-bedrijf Showpad geeft voortaan elke werknemer een dag per jaar om zich in te zetten voor lokale sociale initiatieven. Om de impact van het initiatief te vergroten, lanceert Showpad samen met het Vrijwilligerspunt Gent het online platform eendagvoorgent.be.

Showpad startte in 2011 als kleine Gentse start-up, vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale tech-speler met afdelingen in Gent, Londen, over Chicago tot San Francisco. Lokale verankering en maatschappelijke betrokkenheid zijn voor het bedrijf belangrijke waarden. Om dat engagement mee vorm te geven, schenkt Showpad voortaan elke werknemer een dag per jaar – eventueel gespreid over meerdere momenten – om zich in te zetten voor lokale sociale initiatieven.

Om de impact van het initiatief te verhogen, lanceert Showpad samen met het Vrijwilligerspunt van de Stad Gent het platform eendagvoorgent.be. Het platform eendagvoorgent.be wil het voor bedrijven gemakkelijk maken om hun werknemers een dag per jaar te gunnen, waarop ze vrijwilligerswerk kunnen opnemen.

Hoe werkt het?

Elk Gents bedrijf kan op eendagvoorgent.be terecht. Met een paar simpele klikken kan men opgeven hoeveel werknemers een dag willen meewerken bij een vrijwilligersorganisatie en welk type vrijwilligerswerk de voorkeur draagt. Het Vrijwilligerspunt Gent verwerkt de aanvraag en brengt het bedrijf in contact met een of meerdere geschikte vrijwilligersorganisaties uit een pool van meer dan 30 organisaties die in het project instapten.

"Het vrijwilligerspunt matcht vrijwilligers en organisaties die op zoek zijn naar helpende handen. Met Showpad ontwikkelden we een platform om ook geëngageerde bedrijven te matchen met vrijwilligersorganisaties." zegt schepen van welzijn Resul Tapmaz. "Ik geloof sterk in het potentieel van 'Een dag voor Gent’, er zijn heel wat bedrijven die een sociaal engagement willen opnemen de stad waar ze gevestigd zijn. Ook heel veel mensen willen dat, ze weten niet altijd hoe daar concreet vorm aan te geven."

"Een dag is misschien symbolisch, maar het is de bedoeling bruggen te bouwen en mensen aan te zetten dit te blijven doen." zegt Pieterjan Bouten, oprichter van Showpad. "We willen maatschappelijk geëngageerde Gentse bedrijven oproepen om samen een positieve impact te genereren in de lokale gemeenschap."

Lees het persbericht.