"In afwachting van de bouw van het gloednieuwe skatepark willen we een alternatief tijdens de zomermaanden. We zullen dan ook tijdens de zomervakantie de houten skate-pipe die naar aanleiding van de ‘Streetlife’ tentoonstelling werd gebouwd achter het Jeugdcentrum Metteko installeren", zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez.

De houten skate-pipe werd speciaal ontworpen, gebouwd en gebruikt door de Mechelse skaters voor de tentoonstelling 'Streetlife' in het Cultuurcentrum. Na het beëindigen van de tentoonstelling was er geen nieuwe locatie voor deze skate-pipe voorzien. In afwachting van de bouw van het nieuwe skatepark op het Douaneplein en wegens het grote succes tijdens de tentoonstelling was er een grote vraag om de skate-pipe op te stellen op een nieuwe locatie.


“Het was niet makkelijk om een locatie te vinden, maar we hebben uiteindelijk geopteerd om de skate-pipe te plaatsen op het binnenplein van het huis van de Mechelaar, te bereiken via het Jeugdcentrum Metteko.

 

De meeste Jongeren kennen deze locatie al. Bovendien kan de vernieuwde tienerwerking  ook gebruik maken van de skate-pipe, waardoor een divers publiek de kans krijgt om kennis te maken met het skaten op de skate-pipe. In afwachting van het in gebruik nemen van de nieuwe skatebowl aan het Douaneplein is het plaatsen van de skate-pipe aan het Jeugdcentrum Metteko een uitgelezen kans voor de Mechelse jeugd om hun skateplezier te botvieren”, zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez. 

 

De skate-pipe zal vanaf halfweg juli dagelijks toegankelijk zijn vanaf 17u00. Ook gedurende de weekends zal de skate-pipe geopend zijn. De opening van de  nieuwe skatebowl is voorzien tegen einde augustus.