Na enkele maanden van werken wordt het wachten dan eindelijk beloond. Op 26 mei zal het skatepark aan de sporthal officieel ingewijd worden. Mooi op tijd voor een actieve zomer, hopelijk zonder al te veel schrammen en blauwe plekken.


Sport en beweging is steeds een prioriteit geweest voor sp.a Hemiksem en voor dit gemeentebestuur. Clubs ondersteunen is daarom zeer belangrijk. Maar sporten kan ook buiten clubverband en ook daar moet de gemeente dus de nodige investeringen voor doen. 6 jaar na de inhuldiging van de Finse piste kunnen we dit voorjaar dus ook een skatepark inhuldigen.


Met de nodige ups en downs blijft skaten een populaire sport, vooral bij de jongeren natuurlijk. Dat is in Hemiksem niet anders. De vraag om een degelijk skatepark leeft al zeer lang en gaat zelfs al enkele ‘generaties’ skaters mee.


Jaren geleden plaatste het gemeentebestuur enkele metalen skaterampen en andere elementen in de Acacialaan. Dit aanbod bleek echter niet voldoende te zijn en succes bleef dan ook uit. In Antwerpen en omstreken waren er meer uitgewerkte skateparken en onze jeugd trok nog steeds daar naartoe.


De voorbije jaren werd dan stapsgewijs gewerkt naar een nieuw en volwaardig skatepark, deze keer aan het sportcentrum. Eerst werd er een tijdelijk houten skatepark aangelegd gedurende de zomermaanden van 2015. Dit werd later nog aangevuld met een ‘lummelhoek’; een hangplek bewerkt met graffiti. De vrijetijdsdienst van de gemeente ging vervolgens met de lokale skaters in dialoog om te komen tot een plan voor een nieuw skatepark (deze keer in beton) waar iedereen tevreden mee is.