Leuven - Zo'n zeventig leerlingen van het Paridaensinstituut hebben gisteren hun tenten opgeslagen op school. Ze gaven zo de aftrap van de Leuvense Klimaatweek.   HET NIEUWSBLAD

Een week lang organiseert de vzw Leuven Klimaatneutraal 2030 activiteiten rond de klimaatneutrale stad. Het is al de derde keer dat de inwoners van Leuven kamperen tijdens de Klimaatweek.

De Camping Zero Emissie telt dit jaar elf stadscampings, waaronder ook vijf scholen. Het Paridaensinstituut mocht gisteren de spits afbijten.

Omwille van het slechte weer verhuisden de leerlingen hun tenten van de speelplaats naar de polyvalente zaal maar dat kon de pret niet bederven.

Optreden

“We willen de leerlingen tonen dat je door dagelijkse dingen anders te doen, kan bijdragen tot het klimaat”, zegt Esther Tubbax. “Tijdens workshops leren ze insectenhotels maken of meubels bouwen uit palletten. We gaan ook vegetarisch koken met voedseloverschotten. Maar we gaan het vanavond vooral gezellig maken. Het Depot heeft ervoor gezorgd dat Loes, Sennin en Jenthe bij ons komen optreden.”

Schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (SP.A) juicht de campings in de scholen toe. “We zien dat het concept echt aanslaat in de scholen”, zegt hij. “Het is fijn om te zien dat Leuven Klimaatneutraal 2030 ook door de toekomstige generaties gedragen wordt.” De komende week wordt er ook gekampeerd in onder meer basisscholen De Zevensprong en De Ark en in park Michotte.