Digitalisering gebeurt in alle vormen en ook het boekenlandschap kan er niet aan ontsnappen. Boeken worden meer en meer in de vorm van E-boeken gedupliceerd of enkel als E-boek gepubliceerd. Deze tendens heeft ervoor gezorgd dat de regiogroepen Hageland en Leuven met de steun van de provincie Vlaams-Brabant een regioproject ‘Ontdek e-boeken in de bib’ organiseren. Dit regioproject laat toe dat de bibliotheken uit de regio e-boeken en e-readers gratis ter beschikking kunnen stellen voor leden van de bibliotheek. 

Ook de Stedelijke Openbare Bibliotheek Diest stapt mee in dit project. Door de goedkeuring van het uitleenreglement rond de e-boeken en e-readers tijdens de gemeenteraad van 25 september 2017, kan je vanaf vandaag e-boeken en e-readers gratis uitlenen in de bibliotheek.

“Wat de e-reader volgens mij zo populair maakt, is de compactheid en het gewicht van het toestel. Sommige mensen lezen heel graag boeken, maar zien er tegenop deze mee te sleuren. De e-reader is daarom een perfect alternatief. Je kan er meerdere boeken op installeren en het weegt niets. Uiteraard heeft de e-reader niet de charmes van een gewoon boek. De bibliotheek zal gewone boeken blijven uitlenen, maar wij bieden graag een alternatief en waren zeer enthousiast over het project", zegt schepen voor bibliotheek, Jos Uyttebroek. 

De e-readers kunnen aangevraagd worden aan de onthaalbalie, telefonisch 013 32 69 30 of per mail bib@diest.be Verdere informatie over de uitleenprocedure en gebruiksvoorwaarden kan je vinden op de website van de bibliotheek https://www.diest.be/content/1532