Vrijdagavond om 19u was het slotmoment van de inleefweek van Armoede.In het St Vincentiuslokaal kwamen dan toch zo'n 12-13 tal deelnemers samen om over hun ervaring van die week te vertellen en hoe ze dit beleefd hebben. Het was dus ook de bedoelingom even het besef te krijgen dat niet alles vanzelfsprekend is... Van St Vincentius was aanwezig de voorzitter Jef Aerts en Stefan Was en Gies Beerten...De Inleefweek Armoede zit er  op. We hopen dat het voor je een inspirerende ervaring was.

Het slotmoment zal doorgaan in Sint Vincentius, Sint Lutgardisstraat 87, Heusden-Zolder.

De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Afgankelijk van je gezinssituatie komt dat neer op 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Zo ervaar je aan de lijve hoe het voelt om in armoede te leven.
Met dit budget betaal je voeding, ontspanning, brandstof, en alle (onverwachte) kosten die je tijdens de week zal tegenkomen. Je houdt je ook aan enkele leefregels . Je komt naar een intake- en een slotmoment, die ervoor zorgen dat je helemaal ondergedompeld wordt in het thema armoede en je ervaring nog intenser maken.

Wil je graag iets doen tegen armoede, dan kunnen onderstaande ideeën wat inspiratie geven:

  • Wil je meer weten over het armoedethema of hoe Welzijnszorg het leven van mensen in armoede dragelijker maakt? Neem dan een kijkje op de website van www.welzijnszorg.be. Daar vind je veel informatie over het thema en wat we doen. Je kan je er ook inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Welzijnszorg. 
  • Wil je graag iets uitwerken rond het thema armoede of ben je gewoon benieuwd naar onze materialen? Verhalen, luisterfragmenten, powerpoints, dossiers of spelletjes rond armoede kan je gratis downloaden op http://samentegenarmoede.be/downloads.
  • Wil je liever concreet iets doen? Welzijnszorg zoekt voortdurend vrijwilligers om onze organisatie te versterken. Wil je je graag voor een actie inzetten? Dan vind je alle informatie over onze acties op www.samentegenarmoede.be. Heb je wat meer beschikbare tijd? Neem dan een kijkje naar onze vrijwilligersvacatures op www.welzijnszorg.be/wordvrijwilliger.
  • Stort het verschil! Heb je deze week geld bespaard? Dan is je gift altijd welkom op ons rekeningnummer BE21 0000 0000 0303. Welzijnszorg kan hiermee heel wat lokale armoedewerkingen financieel ondersteunen.