“De sluiting van vier van de zes kazernes van de Civiele Bescherming brengt de veiligheid van onze bevolking in gevaar”, zeggen Katia Segers en John Crombez. “Door die sluiting zijn snelle interventies immers niet meer gegarandeerd.”

Minister van Veiligheid Jambon sluit vier van de zes kazernes van de Civiele bescherming. Enkel de kazernes in Brasschaat, waar Jambon woont, en Crisnée blijven open.

“We zagen de bui al een tijd hangen, maar het blijft een beslissing die de verbeelding tart”, zegt Katia Segers. “De beslissing van Jambon is een regelrechte aanslag op de veiligheid van de mensen en is gestoeld op flinterdunne argumenten. Denk maar aan het feit dat voortaan snelheid en responstijden niet langer criteria zijn bij de acties van de Civiele Bescherming: bij rampen telt elke seconde en er zijn gespecialiseerde taken die de brandweer nooit zal aankunnen.”

“Hoe belangrijk snelheid kan zijn, is nog duidelijk gebleken bij de gifwolk in Zevekote”, vult John Crombez aan. “Het snelle ingrijpen van de ploeg van de Civiele Bescherming uit het naburige Jabbeke heeft toen erger voorkomen.  Maar van veiligheid ligt Jambon blijkbaar niet wakker. Dit is helaas de zoveelste aanslag op de publieke dienstensector”, besluit Crombez.