Brusselnieuws, woensdag 20 januari 2010

Sinds april 2009 kunnen automobilisten in Schaarbeek hun parkeerplaats betalen per sms. Dat kan in het Frans en het Engels maar niet in het Nederlands. "Dat is in strijd met de taalwetgeving," zegt de plaatselijke SP.A.  

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/sms-parkeren-in-schaarbeek-nog-niet-in-het-nederlands

Wanneer je voor het eerst sms-parkeert moet je via sms de juiste taal instellen. Dat kan echter alleen in het Frans en het Engels, zegt SP.A-gemeenteraadslid Bernadette Vriamont.

"Voor toeristen en expats is dat aangenaam maar het is toch bevreemdend dat die dienstverlening niet in het Nederlands bestaat in een tweetalige hoofdstad," aldus Vriamont.

Technisch kan er volgens Vriamont geen probleem zijn omdat het bedrijf achter het sms-parkeren de dienst in andere steden wel in het Nederlands aanbiedt. Desnoods wil Vriamont naar de Vaste Commissie voor Taaltoezicht stappen.

Ondertussen heeft het gemeentebestuur van Schaarbeek laten weten dat ze contact heeft opgenomen met het bedrijf dat het systeem beheert. Woensdagavond zou het probleem verholpen moeten zijn. Het bedrijf geeft toe dat het hun fout is.