Kortrijk zet voedsel in de kijker tijdens Klimaatweek.    

De Klimaatweek loopt ditjaar van 13 tot 19 februari en staat volledig in het teken van voedsel en deproductie en consumptie ervan. Wat je eet, maakt een verschil en niet iedereenis daarvan op de hoogte. Met soms kleine aanpassingen in het eetpatroon zet jeeen grote stap naar een beter milieu. Zorgen voor een duurzaam voedselsysteemis meteen zorgen voor een beter klimaat. Tijdens deze week wil de stad haarinwoners sensibiliseren en mobiliseren voor de strijd tegen deklimaatverandering. 

Smullen voor het klimaat

Dit jaar koos de stad het thema‘voeding’ om tijdens de Klimaatweek te accentueren. Want wat we eten maakt echteen verschil.

Bert Herrewyn, schepen van Klimaat: “Kiezenvoor heerlijk voedsel van dichtbij, voor minder vlees en minderverpakking helpt ons leefmilieu met grote stappen vooruit”.

De impact van wat wij dagelijks eten is tot op heden weinig gekend. Een filmpje, gemaakt door Howest en Quindo, toont aan dat men de gevolgen nog teeds zwaar onderschat. Zowel bij de vervaardiging ervan als de transport en de consumptie is nog eenlange weg te gaan.      

Het volledige programma: http://www.kortrijk.be/klimaatstad/klimaatweek