Het Sociaal Huis heeft de voorbije vier weken een kookcursus met budgetvriendelijke producten georganiseerd. Hiervoor werd samengewerkt met Vormingplus, een netwerk van centra die cursussen en projecten aanbiedt voor volwassenen. De kookcursus bestond uit vier wekelijkse kooklessen van een halve dag en ging door in de keuken van de Prizma Middenschool. De laatste sessie werd afgesloten met een receptie voor de deelnemers en enkele medewerkers van het Sociaal Huis en Vormingplus. Tijdens deze receptie werd een alcoholvrije aperitief en aperitiefhapjes aangeboden, klaargemaakt door de cursisten.

In de kooklessen werden volledige maaltijden klaargemaakt met budgetvriendelijke en seizoensgebonden producten die ook deels terug te vinden zijn in de pakketten van de voedselbedeling. De deelnemers kregen de recepten na afloop van de kooksessie mee naar huis zodat ze deze thuis opnieuw kunnen klaarmaken. Tijdens de cursus werden ook gesprekken gevoerd rond time-management, de combinatie van werk en gezin, gezond en vers koken… Er werd dus ook aandacht besteed aan een andere levenshouding. Vaak heersen er verkeerde ideeën rond koken zoals ‘koken voor mezelf hoeft niet’ of ‘vers koken voor mijn gezin is te duur of neemt te veel tijd’. Met dit initiatief probeert het Sociaal Huis daar verandering in te krijgen.