Voor sp.a en Open Vld is sociaal wonen een absolute prioriteit. Onze OCMW-voorzitter Fons Lemmens (sp.a) is ook voorzitter van het SVK (Sociaal Verhuur Kantoor) Hageland en als schepen is hij bevoegd voor Wonen. Zo kunnen wij een coherent en inclusief beleid voeren.

Het SVK Hageland is actief in de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Holsbeek, Lubbeek en Tielt-Winge. Recent zijn ook de steden Diest en Scherpenheuvel-Zichem toegetreden. Er zijn nu 164 woningen in beheer en het streefdoel is om tegen eind 2018 te stijgen naar 200 woningen. Dat zou echt een krachttoer zijn.

Langs de Glabbeeksesteenweg in Sint-Joris-Winge maken de oude schoolgebouwen van de Gemeenschapsschool plaats voor 17 sociale woningen. Op donderdag 29 september werd de officiële “eerste spadesteek” gegeven en ondertussen is het gelijkvloerse gedeelte reeds gerealiseerd.

In Tielt komt de start van het Solveldproject stilaan in zicht. sp.a en Open Vld hebben er samen voor gezorgd dat de 30 koopwoningen in dit project nog gesubsidieerd worden. Voorjaar 2017 worden de wegen en de nutsvoorzieningen aangelegd. Begin 2018 start dan de bouw van 38 sociale woningen. In een tweede fase komen er daar nog eens 44 bij.

Het feit dat Fons Lemmens, namens de gemeente Tielt-Winge, ook in de Raad van Bestuur van SWaL (Sociaal Wonen arro Leuven) zetelt heeft zeker een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van deze twee projecten.

 Op deze manier bepalen sp.a en Open Vld ook mee het beleid in de organisaties waarin zij afgevaardigd worden.