Op woensdag 21 maart 2018 organiseren Vivo (het sectoraal opleidingsinstituut voor de socialprofitsector) en de v Stad Gent een ‘socialprofitsalon’ in de Centrale. Op deze job- en opleidingsbeurs maken werkzoekenden met een migratieachtergrond kennis met de socialprofitsector. Zorginstellingen, diensten voor thuishulp en sociaal culturele organisaties stellen er jobs, stage- en opleidingsmogelijkheden voor.

Deze beurs kadert binnen het ESF-project ‘ieders talent telt’, waarbij ingezet wordt op diversiteit in de social profit sector. De social profit is namelijk een groeiende sector waarbij diversiteit steeds belangrijker wordt binnen het cliënteel. Maar omdat die diversiteit niet voldoende weerspiegeld wordt in het personeelsbestand, zoekt de sector divers talent. Dit gaat over jobs als verpleegkundige, thuishulp en opvoeder tot onderhoudsman/vrouw.

Op het socialprofitsalon zullen lokale ondernemingen hun job-, werkervarings- en opleidingsmogelijkheden aan werkzoekenden met een migratieachterstand voorstellen. De Stad Gent telt ruim 14 000 werkzoekenden, twee derde behoort tot één of meerdere kansengroepen. De social profit sector wil kansen bieden aan deze Gentse werkzoekenden en dat is een goede zaak. Daarom faciliteert en ondersteunt de Stad Gent dit initiatief. Hopelijk leidt dit tot zoveel mogelijk duurzame tewerkstellingen, in een sector die ook in onze stad sterk vertegenwoordigd is.