sp.a roept op om deel te nemen aan de solidariteitsactie met de werknemers van Opel, woensdag in Antwerpen. De vakbonden zullen zich op Europees vlak organiseren om de kansen op tewerkstelling zo groot mogelijk te houden.

Met de manifestatie willen de vakbonden benadrukken dat ze in Europees verband zullen optreden om de belangen van alle Europese Opelwerknemers te verdedigen. Het risico bestaat immers dat de nationale vakbonden uit elkaar gespeeld zouden worden door General Motors en Magna, om zo laag mogelijke garanties op tewerkstelling te aanvaarden.

General Motors en overnemer Magna bestuderen momenteel de mogelijke scenario’s voor de toekomst van Opel in Europa. De CEO van GM Europa, Carl-Peter Forster, stelde onlangs dat de kans dat Opel Antwerpen openblijft, klein is. Toch verliest ABVV-Metaal de moed niet. Volgens Rudi Kennes heeft Magna voor het eerst officieel gezegd dat ze alle alternatieven aan het onderzoeken zijn, inclusief de scenario’s die inhouden dat de Antwerpse vestiging kan openblijven.

sp.a doet er op politiek vlak alles aan om de Antwerpse fabriek open te houden. Ze heeft op Europees vlak gepleit voor een Europese aanpak, en heeft ze via Vlaamse regering voor 500 miljoen euro steun vrijgemaakt. sp.a-viceminister-president Ingrid Lieten volgt het dossier op de voet.

Manifesteert u mee? Afspraak om 13 uur aan de fabriekshallen van Opel Belgium, Noorderlaan 401, 2060 Antwerpen.
Of debatteer mee op onze blog.