“Namens sp.a wens ik mijn medeleven te betuigen met alle getroffen werknemers van Opel, van de toeleveranciers en hun families”, zegt Caroline Gennez na de aangekondigde sluiting van Opel.

sp.a zet alles in op het vinden van een overnemer. “En als dat niet lukt, engageren we ons voor een stevig sociaal plan.”

Gennez bedankt in een reactie de vakbonden voor de verantwoordelijkheid waarmee ze zich de voorbije maanden opstelden. “Ze zullen alles in het werk stellen om een mogelijke overnemer te vinden voor Opel om een finale sluiting vooralsnog af te wenden. sp.a zal, ook vanuit de Vlaamse regering, die inspanningen ten volle steunen en roept het management van GM op om hetzelfde te doen. Indien die zoektocht toch niets oplevert, engageren we ons voor een stevig sociaal plan om de zware gevolgen van de sluiting enigszins te verlichten.”

Vandaag is er een extra bijeenkomst van het kernkabinet, waar viceminister-president Ingrid Lieten naar oplossingen zal zoeken. Vrijdag is er een extra bijeenkomst van de Vlaamse regering, waar ook de Antwerpse beleidsmakers Patrick Janssens en Robert Voorhamme zullen aan deelnemen. Vlaams parlementslid Bart Van Malderen diende gisteren al een interpellatie in voor minister-president Kris Peeters. Hij bevraagt de gebroken beloftes van het management van GM (waar Opel deel van uitmaakt), en wat de regering zal doen als de sluiting onafwendbaar blijkt.

sp.a doet ook een oproep om lid te worden van de Facebookgroep “Oproep tot solidariteit en steun aan alle medewerkers van Opel Antwerpen”.

En vanavond omstreeks 23 uur is Antwerps burgemeester Patrick Janssens te gast op de uitzending van Phara over dit onderwerp.