"Alleen zo kan de sereniteit in het politiekorps en het vertrouwen van de Mechelaar in de politie gegarandeerd worden", zeggen Caroline Gennez en Marc De Laet. "In het verleden heeft de burgemeester de korpschef al eens voor minder zware feiten tijdelijk op non-actief gezet", zegt ze bovendien.

De zaak draait rond een tip die eind vorig jaar mogelijk naar de locatie van de toen voortvluchtige Abdeslam had kunnen leiden. Volgens verschillende media werd de informatie niet meteen ernstig genomen vanwege een conflict tussen korpschef Yves Bogaerts en de agent die de tip leverde. De voorbije weken doken er ook verschillende verhalen op over pesterijen en vermeend racisme binnen het politiekorps van de zone Mechelen-Willebroek.

"De mensen in Mechelen en Willebroek hebben eindelijk recht op duidelijkheid", stelt Gennez, die de gang van zaken in het korps in een ruimere context wil bespreken op de politieraad. Ze vraagt daarvoor steun van de collega's van N-VA, CD&V, groen en Open VLD. "Er zijn te veel onbeantwoorde vragen. Vrijdag beweerde burgemeester Somers nog dat hij het rapport van het Comité P binnen enkele uren in zijn bezit zou hebben. Vandaag schrijft hij brieven met de vraag om inzage te krijgen. Nochtans liet het Comité P vrijdag nog weten dat het rapport enkel ter beschikking gesteld wordt van de parlementaire onderzoekscommissie én het Antwerpse parket. Allemaal zaken die veel vragen oproepen", besluit Gennez.

Foto: Radio Reflex