Na het ontslag van Marc Soens uit de gemeenteraad, komt er een grootschalige vernieuwingsoperatie in de gemeenteraadsfractie van sp.a Tienen. In een eerste fase stapt Arthur Dumont  kortstondig over naar de gemeenteraad. Hij behoudt wel  zijn mandaat in het OCMW.

De volgende maand zullen Arthur Dumont en Sonia Oliviers in de gemeenteraad dan plaats maken voor Marc Ylen en Bart Thomas, twee jonge krachten. Thomas is nu al OCMW-raadslid en lanceerde via zijn moeder, Sonia Oliviers, al enkele ideeën in de gemeenteraad.

Op 8 oktober 2000 nam Sonia voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze was meteen verkozen en werd gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen van 2006 haalde ze liefst 725 voorkeurstemmen. In het vijfde jaar van haar derde legislatuur als gemeenteraadslid wil Sonia de kans geven aan de verjonging en maakt zij graag plaats voor een nieuwe generatie. "Ik heb mij steeds zo goed als ik kon ingezet voor Tienen en haar inwoners en heb dit altijd met heel veel plezier gedaan. 

Natuurlijk ga ik het wel een beetje missen, maar ik ben ook fier de fakkel te kunnen doorgeven aan mijn zoon."

"Ik ben uiteraard enorm blij met deze kans", reageert Bart, die de laatste maanden in de belangstelling kwam door zijn standpunten met betrekking tot het beter integreren van het stadspark in het stadscentrum, het verbod op de kermispony's en het parkeerprobleem in Grimde aan. 

"In de gemeenteraad wil ik mij vooral onderscheiden door constructieve voorstellen te blijven lanceren die Tienen beter maken.

Out -of -the box-denken en creativiteit ontbreken vaak in de politiek. Daarom is het goed dat er nu jonge mensen met nieuwe frisse ideeën kunnen doorstromen."

Met deze operatie geeft een oudere generatie politici een nieuwe generatie een duwtje in de rug. sp.a Tienen wil hen bedanken voor dit mooie gebaar.