Chiro, scouts, toneelgezelschappen, sportverenigingen, … allen zullen ze hun prijzen moeten verhogen voor hun activiteiten, willen ze hun voortbestaan niet in het gedrang brengen. “Dat is toch de omgekeerde wereld”, is Ingrid Lieten verontwaardigd. “De regering-Bourgeois haalt de hakbijl boven en ontziet niemand.”

“Het verenigingsleven vormt het hart van onze samenleving. Na schooltijd of na de werkuren wil je toch ontspannen met je vrienden, maar nu dreigt enkel en alleen nog werken over te blijven. Werken om de facturen te betalen die de Vlaamse regering zonder pardon doorschuift.”

“Gezinnen worden zo gedwongen keuzes te maken: niet alleen de kinderopvang, onderwijs of het busabonnement van de kinderen worden duurder, ook het lidgeld van de scouts of de lokale voetbalclub wordt dat. Wat gaan al die mama’s en papa’s zeggen? Sorry jongen, dit jaar kun je niet op kamp, want je busabonnement kostte al te veel?”

“Alle verenigingen maken zich terecht ongerust. Het water staat hen al vaak aan de lippen en wat doet de regering-Bourgeois? Er nog een emmer water bovenop gooien. Deze harde en rechtse factuurregering trekt niet de kaart van de jongeren of van een samenleving die verbindt”, besluit Lieten.