sp.a Aarschot steunt de ‘shop and go’ parkeerplaatsen die er binnenkort komen op de Grote Markt. Maar de partij vraagt vooral aandacht voor wie écht een parking in de buurt van het centrum nodig heeft.

Daarom herhalen zij hun voorstel van vorig jaar om de parking van het stadhuis buiten de werkdagen/uren gratis en uitsluitend toegankelijk te houden voor wie minder mobiel is.

Tom Vanderhaegen (politiek secretaris): “Een jaar geleden hebben wij die piste al voorgelegd en ze ging onderzocht worden. Hoewel wij voorstander zijn van een autoluw centrum, is de wagen op dit moment voor veel inwoners nog wel steeds het enige alternatief om de wekelijkse aankopen te doen in het centrum. Voor minder mobiele mensen (65+ers, mensen met een fysieke handicap,…) is het immers niet mogelijk om zware winkeltassen ver te versjouwen. Daarom stellen wij voor om de parking aan het stadhuis buiten de werkuren (dus vooral na 17 uur en tijdens het weekend) exclusief en gratis voor hen beschikbaar te stellen. Een eerste stap is dat te doen voor mensen die nu al een parkeerkaart van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap hebben, maar we zouden dat makkelijk kunnen uitbreiden naar Aarschotse 65+ers die daarvoor een badge aanvragen op het stadhuis.”