sp.a betreurt het brutale optreden van de politie ten aanzien van vakbondsleider Bruno Verlaeckt (voorzitter ABVV gewest Antwerpen, en voorzitter ABVV Algemene Centrale Antwerpen Waasland). Het is ongepast om een vakbondsleider die in onderhandeling gaat met de politie, zonder meer op te pakken en het waterkanon in te zetten om een stakingspiket op te ruimen. 

Stakingsacties veroorzaken uit de aard van de activiteit hinder. Maar de blokkade vanochtend op de Scheldelaan  was een verantwoordelijke actie. De veiligheid en de continuïteit van de productie van de Seveso-bedrijven werden met een minimumbezetting gegarandeerd. Dokwerkers konden naar hun werk. Hulpdiensten en veiligheidsploegen kregen vrije doorgang.

 Los van de vraag of vandaag staken het beste actiemiddel is, is het voor sp.a onaanvaardbaar dat de politie tijdens onderhandelingen met een vakbondsleider het waterkanon bovenhaalt en de vakbondsman arresteert. Het is een nieuwe poging om het democratisch verworven recht op staken en de macht van de vakbond en de werknemers onderuit te halen.