sp.a-voorzitster Caroline Gennez roept de regering op kordaat op te treden in het Dexia-dossier. 'Dexia mag men niet de weg van Fortis laten opgaan', zei ze. De sp.a-voorzitster wil dat de Belgische poot van Dexia volledig in Belgische handen komt. De Amerikaanse probleemdochter FSA moet worden afgestoten.

sp.a-voorzitster Gennez is niet te spreken over het regeringsoptreden in de bankcrisis van de voorbije twee weken. 'We moeten nu voorkomen dat Dexia België wordt leeggehaald door de Fransen.' Daarom roept ze de regering op niet langer te talmen. 'Het is tijd om te handelen. We mogen ons niet nog langer aan het lijntje laten houden door de Franse president Nicolas Sarkozy', vindt Gennez.

Volgens haar moeten de gezamenlijke overheden Dexia België voor honderd procent in handen nemen. 'Het is zinvoller de Balkenende van het Fortis-verhaal te zijn, dan de Leterme die heeft toegelaten dat de kroonjuwelen naar Nederland zijn weggesleept en de rest voor een prikje aan Frankrijk is verkocht', besluit Gennez.