In een eerste aankondiging, kwamen we naar buiten met twee jonge vrouwen als eerste kandidaten. Vandaag is het de beurt aan twee mannelijke vijftigers. De ene is heel sportief, de andere is heel zorgzaam. Het gaat om Jacques Billet (59) en Marc Geys (54). 

Jacques Billet (58), geboren en getogen in Boutersem, is een echte dorpsmens én teamspeler. "Je bent maar zo jong van hart en geest als je zelf wil” aldus Jacques. Deze kandidaat woont samen met Christine Dejaeger (schepen van openbare werken en landbouw) in de Groenstraat.


Vandaag werkt Jacques als tandtechnicus en is hij in zijn vrije tijd vooral met voetbal bezig. Mensen kennen hem dan ook als de trainer van de damesploeg van Sporting Roosbeek die zijn vrouwenploeg meermaals kampioen gemaakt heeft. Velen kennen hem ook als een luisterend oor. Maar zijn grootste troef is zijn teamspirit. Zijn motto is dan ook: “Wat maakt ons sterk? Teamwerk!”

Zijn speerpunten zijn sport, sociale zaken en vooral gemeenschapsvormende initiatieven.


Marc Geys (54) woont in Willebringen. Deze vader van vier twintigers heeft Limburgse roots, maar woont sinds 1995 in Boutersem. Toen hij daar kwam wonen, werd hij verliefd op de rust van dit rustig gelegen deelgemeente. Deze zorgzame vader werkt al zijn hele leven als verpleegkundige. Zo heeft hij in het Huis van Hod in Butsel gewerkt, maar vindt u hem vandaag terug in Woonzorgcentrum Ter Kameren in Brussel.

Naast het werk zit er een echte activist en in deze man. Zijn speerpunten zijn vooral zorg (bv naar senioren), cultuur en milieu.