SP.A dient in Jette dan toch een gemeenschappelijke lijst in met de PS voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een hernieuwde samenwerking, zoals eerder in 2012, was eind januari nochtans ver weg. Sp.a verweet haar Franstalige zusterpartij toen een gebrek aan respect nadat die Julien Casimir tot lijsttrekker had aangeduid.

Het was voor Fouad Ahidar ook onaanvaardbaar dat er geen duidelijkheid werd geschapen over het aantal plaatsten voor de Nederlandstaligen. Samen met de rest van de lokale sp.a besloten ze daarom een gezamenlijk project uit te sluiten.

Begin maart kwam dan het nieuws dat Julien Casimir toch niet bovenaan de lijst zou staan. Hij werd vervangen door Xavier Van Cauter, waarna er opnieuw werd gesproken met sp.a om alsnog samen naar de kiezer te stappen in oktober. Er werd eindelijk een akkoord bereikt. De PS komt daarin tegemoet aan de eisen van sp.a.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten de lijsten opgesteld zijn volgens het zogeheten "ritssysteem", d.w.z. indien de eerste kandidaat een man is moet de tweede een vrouw zijn, de derde een man, de vierde een vrouw, enz. en omgekeerd ook. Zo komt er na lijsttrekker Van Cauter een vrouwelijke sp.a’er, Patricia Rodrigues da Costa.

Fouad Ahidar komt omwille van het ritssysteem terecht op de zevende plaats van de lijst, als tweede sp.a'er. De andere sp.a kandidaten zullen later bekend gemaakt worden.