Op de vooravond van 1 mei  kwamen onze leden bijeen voor een gezellige spaghettiavond. In zijn 1 mei boodschap hekelde sp.a-voorzitter Michel Vincke  de rechtse regering “die alle lasten bij de gezinnen legt en het grootkapitaal pampert.” “Het kan nochtans eerlijker. Pak grote fraudeurs ernstig aan in plaats van ze de kans te geven hun straf af te kopen. Weg met belastingkortingen voor multinationals. Laat grote vermogens echt bijdragen”, aldus Michel Vincke.

N.a.v. de recente terreuraanslagen pleitte hij voor een versterking van de veiligheidsdiensten maar ook voor de bestrijding van de illegale wapenhandel. Michel hekelde islamofobie. “Onze waarden moeten we kost wat kost verdedigen. Maar laten we ons niet opdelen. Veiligheid komt er niet door haat of wantrouwen. Er is maar één manier vooruit. Samen!”

De 1 mei optocht stond volledig in het teken van verzet tegen het asociale beleid van de factuurregeringen. De Gistels sp.a stapte samen met Hart Boven Hard, Groen en Pvda  onder een stralend lentezonnetje op achter een spandoek met de slogan ‘Sociaal front – samen sterk’. Daarmee benadrukt sp.a-Gistel haar wil om met alle progressieven samen te werken in het verzet tegen de rechtse regeringen; maar ook mogelijkheden naar de komende gemeenteraadsverkiezingen toe.