Op de gemeenteraad van 25 april diende gemeenteraadslid Marc Florquin een interpellatie in om de overdaad aan makelaarsborden in te perken.

De laatste jaren zien we immers een enorme wildgroei van makelaarsborden in onze stad. Aan sommige woningen of appartementen hangen zelfs vijf of meer borden.

Ook volgens de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB) zijn deze borden de laatste jaren ontspoord. Zij stellen vast dat makelaars de borden telkens groter en opvallender maken, vooral om elkaar te overtreffen. Ook de langdurige aanwezigheid van de borden, zelfs na verkoop, ontsiert het beeld van onze stad. Bovendien past dit niet in het historische karakter van de binnenstad.

‘Natuurlijk begrijp ik dat makelaars immoborden nodig hebben voor hun activiteiten’, stelt gemeenteraadslid Marc Florquin. ‘Maar de huidige wildgroei is in niemands voordeel. Daarom roep ik de stad en de makelaars op om rond de tafel te gaan zitten. Om samen een reglementering op te stellen waarin iedereen zich kan vinden.’

Voor meer info:

Marc Florquin
gemeenteraadslid sp.a-Groen
0475 68 05 40