Het is opmerkelijk dat we nu op lokaal vlak moeten recupereren en repareren wat op Vlaams niveau blijkbaar niet kan door de meerderheid van Open VLD, NV-A en CD&V.

Volgens de sp.a fractie is dit typerend voor het rechts beleid van de Vlaamse en federale regering waarbij steeds meer besparingen op kap van de gemeente en de inwoners worden afgewenteld via hogere facturen voor onderwijs, kinderopvang, water, elektriciteit, basismobiliteit, en via besparingen op gezondheidszorgen, ouderenzorg en pensioenen.

Nu komt daar ook nog eens de toegang tot lokale radio bij die simpelweg wordt afgeschaft of waarvoor een subsidie moet worden toegekend om in een afgeslankte vorm verder te kunnen werken.

Het is dan ook gemakkelijk om ook deze kille mathematische beslissing van de Vlaamse regering om lokale radio’s op te doeken, nog maar eens af te wenden op de belastingbetaler in Haaltert.

Uiteraard steunen we dit voorstel om de lokale radio PROS alsnog in de ether of online te houden via internetradio, maar het zou sieren om eerst het huiswerk op Vlaams niveau goed te doen en wat dit dossier betreft, vooral goeie moed voor de lokale zenders om deze kille, mathematische beslissing van de Vlaamse regering juridisch en politiek te blijven aanvechten.

Dankzij de Vlaamse regering is het dus tweede zit voor Radio PROS en weten we eigenlijk al dat ze een B-attest zullen krijgen door eventueel de frequentie met Ninove te delen of met internetradio te moeten werken. Van de digitale kloof zullen we hier dan nog maar zwijgen maar van een kil rechts beleid kan men niet verwachten om daar nog maar aan te denken.