“2 jaar geleden vroegen de rechtse regeringen aan de mensen om even op hun tanden te bijten, om het daarna beter te hebben. Nu, 2 jaar later, is die belofte niet ingelost. Alleen dat op de tanden bijten, dat was niet gelogen. Het zijn altijd dezelfde mensen die moeten betalen. En nu al zeggen onze ministers dat ze in de zomer nog eens de facturen zullen verhogen en nog eens diep zullen snijden. Zogezegd omdat er geen andere keuze is.”

Die keuze is er volgens sp.a echter wel. De manier waarop wordt omgegaan met de Panama-papers of het weigeren van de verhoging van de pensioensleeftijd van parlementsleden, wanneer aan iedereen wordt gezegd dat ze langer zullen moete werken, zijn daar maar een voorbeeld van.
Volgens Demiddeleer kan het absoluut anders: “Verlaag de btw op elektriciteit naar 6%, want het is geen luxegoed, bevries de rusthuisprijzen zodat het nooit meer dan je pensioen kan kosten, voer het actieplan tegen belastingparadijzen uit, voer een minimumbelasting voor multinationals in en recupereer de onterecht niet uitbetaalde belastingen, zoals Europa opdraagt, versterk de veiligheidsdiensten in hun strijd tegen terreur in plaats van miljardenkostende straaljagers te kopen. En sluit alstublieft Doel 1 en 2, voor er iets ergs gebeurt.”
Dat het anders kan, bewijst het bestuur dat sp.a in Halle voert met haar coalitiepartners. De stad is qua uitzicht een metamorfose aan het ondergaan, de belastingen op onroerend goed worden, nadat ze vroeger werden verhoogd, terug verlaagd en zelfs de personenbelasting wordt minder.
“Dat is sociaal. Wij zorgen voor de mensen”, zegt Demiddeleer nog.
Maar naast de traditionele 1 mei toespraak werden nog 2 jubilarissen in de bloemetjes gezet.
Staf Lories, ere-voorzitter en oud-OCMW-raadslid en Fred Pardaens, ooit nog 18 jaar lang gemeenteraadslid, zijn elk 50 jaar lid van de socialistische partij. 
Er werd teruggeblikt op hun verdiensten voor de partij en de gemeenschap. Zij hebben al heel wat zien gebeuren en vulden de verhalen aan met hun anekdotes.