Een aantal cd&v burgemeesters trokken aan de alarmbel en schreven een brief naar Minister van Mobiliteit om het sluipverkeer van vrachtwagens die de lokale wegen teisteren sinds de invoering van de kilometerheffing aan te klagen. Terecht maken een aantal CD&V bestuurders zich zorgen omtrent het sluipverkeer. Niet alleen zijn deze wegen hier niet voor uitgerust, maar zijn dit ook wegen waar er meer fietsers en fietsende kinderen zijn.

Maar buiten woorden, hoop ik ook dat cd&v dit omzet in daden. Zowel op Vlaams als Federaal niveau hebben wij voorstellen om dit aan te pakken. Ik  vind het spijtig dat alle Vlaamse meerderheidspartijen weigeren om mijn wetsvoorstel zelfs maar te bespreken.

De kern van mijn voorstel is het optrekken van de boetes voor het negeren van een tonnagebeperking. Op dit moment hebben de gemeenten twee mogelijkheden, zijnde een verkeersbord C 21 en een verkeersbord C 23. Inbreuk op C 21 is derde categorie, inbreuk op C 23 slechts eerste categorie, dus concreet 165 euro versus 55 euro.

Dit wil ik dus beide op 165 euro brengen.

Daarnaast is er specifieke laksheid van het kabinet van minister Weyts. Voor onze regio (Heist-op-den-Berg- Kempen) is er een specifieke studie geweest door het studiebureau MINT,

inzake begeleiding van vrachtwagens en dit anno 2013. Helaas blijkt dit nog steeds in de kast op het kabinet van de Minister te liggen.

Hieronder mijn voorstel :

http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/54/2278/54K2278001.pdf

Ik roep dan ook de cdenv kamerleden en andere leden van de meerderheid volmondig mijn voorstel te steunen!